Vai Palm Beach

Vai Palm BeachCrete, Kreta, Kriti, Greece, Griechenland, Ellada, Vai, Bai, Vai Strand, Vai Beach, East Crete, Ost Kreta, Holiday Crete, Urlaub Kreta, Kreta Rundreise, Crete Roundtrip,

Het prachtige en unieke Vai Palm Beach ligt in het oosten van het eiland Kreta. Het natuurreservaat is gemakkelijk bereikbaar via verharde wegen. 

Het enige probleem is dat de reis erheen voor degenen die niet in het oosten verblijven, ondanks de verharde weg, nogal wat tijd kost.
 
Als u reist vanuit de richting van Heraklion, neemt u de E75 tot u in Sitia aankomt bij de rotonde in het centrum. Neem de eerste afslag rechts en ga dan na 100 meter bij het stoplicht linksaf. Dan ben je al op de goede weg naar het grote strand.
 
Op de weg naar Palekastro komt u bij een afbuiging waar u direct over een "berg" naar het strand gaat. Mijn aanbeveling is echter om verder te rijden naar Palekastro. Er zijn erg leuke kleine en goedkope taverna's waar u zich kunt vermaken voordat u op het strand gaat liggen of de omgeving rond Vai verkent. Daarnaast zijn er kleine mini markten waar u drankjes, snacks of een beetje fruit kunt kopen voor de verdere reis.
 
Natuurlijk is er een taverne en een kiosk direct aan het palmstrand als u de weg naar Palekastro niet wilt nemen. De prijzen zijn hoog, aangezien er slechts deze twee mogelijkheden zijn, dus dat is logisch. De parkeerplaats in Vai direct aan het strand kost € 2,50 per auto. U moet zeker alle persoonlijke bezittingen en kostbaarheden uit de auto nemen. Over het algemeen, wees voorzichtig op deze zeer toeristische plaatsen!
Op het strand zelf heeft u de mogelijkheid om strandstoelen te huren of gewoon onder een van de vele palmen direct aan het strand te liggen. Hoe eerder je aankomt in Vai, hoe beter, want er zijn veel bussen en huurauto's die in de loop van de dag aankomen en deze bezienswaardigheid willen zien.
 
Mijn aanbeveling is:
Zonsopgang in Vai met een kleine picknick onder de palmbomen, en dan als het druk wordt doorgaan via Palekastro naar Kato Zakros of Xerokambos. Daar kun je de rest van de dag (bijna) alleen op het strand genieten!

 

 

Video Vai Palm Beach