Martsalo kloof

Martsalo kloof


Deze foto zegt meer dan duizend woorden!
Turquoise blauwe zee, een afgelegen baai om te ontspannen en voor de snorkelaars een echte paradijs!
Springen, zwemmen, klimmen of gewoon in de omgeving liggen en genieten van de eenzaamheid. De baai van Martsalo biedt alles en meer.

Martsalo Parkplatz, Martsalo Schlucht, Mires Schluchten, Kreta Schluchten, Kreta wandern, Palmen auf Kreta
Letzter Parkplatz vor der Martsalo Schlucht

Het kloof ligt op Zuid-Kreta ongeveer 80 km van Heraklion. Wees alsjeblieft niet misleiden door de korte afstand, want de weg is zo slecht dat de reis ongeveer 2,5 uur van Heraklion duurt.
De aanpak lijkt op de ravijn van Agiofarango, maar beide kloven op een dag om door te gaan is niet mogelijk en zou geen zin hebben of zin hebben!
De rondleiding begint bij Odigitrias Klosters, een deel buiten Sivas. En nogmaals, voor degenen die niet de juiste auto zijn, blijven alleen op eigen risico, want als men de oliepaneel op de slechte straat moet draaien, staat het alleen op zichzelf!
Direct bij het klooster is een parkeerplaats waar u de auto veilig kunt verlaten. Of u nu met de auto of te voet gaat, gaat u rechtsaf bij het kruispunt naar Martsalo en Vathi. De weg wint langs een aantal schaapskuren op en neer naar een kruispunt. Daar kunt u ook rechtsaf en naar Vathi, een kleine baai met een mooi strand of in ons geval rechtdoor gaan. U moet een veehek openen en daarna is het maar een paar honderd meter naar de "parkeerplaats". Vanaf daar moet je te voet gaan.

Crete, Agiofaraggo, Martsalo, Hiking in crete, holidays in crete, excursions in crete, Martsalo Kirche, Martsalo Strand, Martsalo Schlucht,
Schotterweg zur Kirche

 

 

U kunt het begin van de kloof gemakkelijk door een onverharde weg oversteken. Het pad is goed ontwikkeld en toegankelijk voor iedereen.

Hoe dichterbij je naar de rand van de canyon komt, des te mooier is het uitzicht in de richting van Martsalo Bay.

 

 

 

 

Vanuit de rand van de canyon gaat het over veel stappen naar beneden. Leuk om te gaan, maar in de zomer een beetje warm omdat de zon direct op het hoofd brandt. Er zijn geen bomen of andere bescherming tegen de stralen van de zon op het eerste deel van het pad. Let daarom op een hoofdhoes en natuurlijk genoeg drinken!

Aan het onderkant van de trap vindt u een kleine rustplaats met bomen en tegenover de ingang van de bergkapel Martsalo. In de kerk is het aangenaam cool en kun je de vele heilige beelden in vrede bekijken. Het licht komt binnen door de deur en door een klein gat in de rots op het plafond. Het is een aangename rustige plek die zeer geschikt is voor een kleine pauze.
Vanuit de kerk heb je een prachtig uitzicht over de ravijn en de palmbomen.

De weg van de 'parkeerplaats' naar de kerk is in ongeveer 20 minuten mogelijk en dan gaat u ongeveer 1,5 uur tot u het eenzame strand van Martsalo bereikt. Het pad is rotsachtig, maar het is relatief makkelijk en makkelijk te lopen, behalve voor de eerste 100 meter na de kerk, die in een grindveld moet afstammen.
Indrukwekkend zijn de enorme date palmbomen, die in het begin een beetje schaduw geven en natuurlijk de rotsformaties vooral links, die je aan oude Wild West-films herinneren.
Op het strand is er geen zonnebaden of een taverne, wat betekent dat u uw eigen snack moet meenemen. Er is echter een klein appartement gebouwd in de rots. De mooie visser die er van tijd tot tijd verdeelt, op voorwaarde dat hij iets heeft gevangen, zijn zelfgekookte en dan gegrilde vis met avontuurlijke verhalen.