Kolokitha strand

Kolokitha StrandKolokita Strand, Kolokitha Strand, Top Strände Kretas, schönes Kreta, bester Strand auf Kreta, Elounda, Agios Nikolaos, Cretan Beaches, Best beaches crete, Greece, Griechenland, Kolokitha beach, kolokita beach, quiet beach crete, einsamer strand greta

Het Kolokitha Strand biedt krystal helder water en een fantastische sfeer.


Ik moet echter toegeven dat het strand niks bijzonders is.

Het is de zee die echt ongelooflijk mooi en helder is en de moeite waard is. Het strand is gelegen op het eerste van de twee eilandjes voor Elounda, genaamd Kalidou. Als u vanuit Agios Nikolaos komt, slaat u rechts af bij een kleine minimarkt, net voor de haven van Elounda, in een hele scherpe bocht (ongeveer 160 °).
U volgt de kleine weg langs de kust tot u bij het eiland komt via een hobbelige brug.

 

Daar is een kleine taverna "Kanali" die ik u echt kan aanraden. Tot nu toe, van alle uitgeprobeerde taverna’s in Elounda en omgeving het beste eten :)

 

Indien u geen honger of dorst heeft, rijdt u lang de grindweg tot u bij een kruising komt waar u rechtsaf slaat. Daar staat een bord met het strand aangegeven. U gaat dan naar boven via een hobbelige berg tot u bij de parkeerplaats bent net voor de kerk van "Agios Lukas" . Van nu af aan gaat u te voet verder.
Het pad gaat steeds naar beneden en is niet moeilijk of inspannend, maar aangezien er veel stenen en struiken zijn is het niet geschikt voor kinderwagens.

Beneden aangekomen hebt u het prachtige zicht van caraibische kleuren van de zee!
Zwemmen, Snorkelen, klimmen en zelfs watersport is mogelijk in deze kleine baai – maar niks te eten of drinken!


Een klein nadeel echter, is dat er een piratenboot dagelijks vertrekt vanuit de haven van Hersonissos en in deze baai aanlegt. Het ziet er wel leuk uit zo in combinatie met de zee en de omliggende eilandjes..maar op de boot zijn helaas geen piraten maar feestende jongeren die van hun drink-cruise genieten! Harde muziek, alcohol en party..maar ze blijven op de boot en als u de muziek niet erg vindt dan is er niks om u  zorgen over te maken..!

 

Ik persoonlijk vind het geen probleem, ik vind het zelfs mooi en je kan een leuke foto maken van het strand met de prachtige zee, de eilandjes en het piratenschip op de achtergrond. Maar indien u rust wilt, zult u vroeg in de ochtend moeten komen en dan rond lunchtijd weer vertrekken.

 

Video Kolokitha strand